Marea Britanie începe campania de vaccinare a copiilor înainte de sfârșitul anului

Marea Britanie începe campania de vaccinare a copiilor înainte de sfârșitul anului

Copiii vor fi vaccinați împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului. „Începem un studiu, supravegheat de trei universități din Marea Britanie, pentru calibrarea dozei corecte pentru tineri și stabilirea siguranței medicamentului”, a declarat prof. Adam Finn, vicepreședintele comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare.

Prof. Finn a spus că este puțin probabil ca Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) să solicite o cantitate similară de date ca în cazul studiilor pe adulți, ceea ce înseamnă că aprobarea ar putea fi acordată mai repede.

Copiii prezintă un risc scăzut de a dezvolta forme grave, dar pot transmite virusul, iar majoritatea oamenilor de știință consideră că redeschiderea școlilor alimentează rata de infectare. Boris Johnson a menționat că unitătile de învățământ nu se vor redeschide până la jumătatea lunii martie.

„Abia începem studiile, inițial pentru adolescenți și apoi pentru copii mai mici, cu vaccinurile existente”, a spus Finn pentru BBC Radio 4. „Trebuie să știm care este doza corectă ce trebuie administrată copiilor mai mici, trebuie să știm că sunt în siguranță”.

Sindicatele au solicitat ca profesorii să fie vaccinați cu prioritate, pentru a redeschide școlile. Însă datele Biroului de Statistică Națională au arătat că profesorii nu se confruntă cu un risc crescut de a fi contaminati cu Covid.

„Deoarece atât de puțini copii dezvoltă forme simptomatice ale Covid, va fi aproape imposibil să testăm capacitatea vaccinului de a opri contaminarea. Dacă studiile de fază 2 ar arăta un răspuns imun decent la copii, ar fi suficient ca MHRA să deducă că ar putea reduce transmisia”, crede Finn.

„Nu este ca și cum nu ar exista un precedent pentru acest lucru. Nu există multe date privind eficiența vaccinului AstraZeneca pentru cei cu vârsta peste 65 de ani, dar știm că determină un răspuns imun, iar MHRA l-a aprobat, la fel și EMA [Agenția Europeană pentru Medicamente]. Trebuie sa facem același lucru și pentru copiii”.

El a menționat că este probabil ca eficacitatea să poată fi demonstrată numai după implementare.

Pfizer a prezentat deja câteva date ale studiilor vacinului pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Între timp, echipa Bristol-Oxford-Southampton ia în considerare studii suplimentare asupra vaccinurilor Janssen și Moderna.

Planurile de vaccinare a copiilor sunt, de asemenea, în curs de desfășurare în SUA. Luna trecută, dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al lui Joe Biden, a declarat că vaccinarea copiilor ar putea începe la „sfârșitul primăverii sau începutul verii”.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook