Marea Britanie autorizează folosirea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer / BioNTech. Campania începe săptămâna viitoare

Marea Britanie autorizează folosirea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer / BioNTech. Campania începe săptămâna viitoare

Vaccinul Covid-19 al Pfizer / BioNTech a fost autorizat în Marea Britanie, unde va fi disponibil încă de „săptămâna viitoare”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului.

„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției Independente de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) de a aproba utilizarea vaccinului Pfizer / BioNTech Covid-19”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, declarând că „vaccinul va fi disponibil în toată Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare”.

„Marea Britanie este prima țară din lume care are un vaccin aprobat clinic”, a declarat ministrul sănătății Matt Hancock într-un tweet. Această undă verde de la autoritățile britanice „vine după luni de studii clinice riguroase și analize ample realizate de experții MHRA care au ajuns la concluzia că vaccinul îndeplinește standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate” , a spus purtătorul de cuvânt al ministerului. Rezultatele testării pe scară largă a acestui vaccin au arătat 95% eficacitate.

NHS este gata să înceapă vaccinarea la începutul săptămânii viitoare, a spus Matt Hancock. Printre persoanele prioritare pentru a primi vaccinul se numără rezidenții caselor de îngrijire medicală, personalul medical, persoanele în vârstă și cei mai vulnerabili.

Șeful Pfizer a spus că este un „moment istoric”. La rândul său, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va organiza o ședință extraordinară pe 29 decembrie „cel târziu” pentru a da sau nu undă verde comercializării vaccinului împotriva Covid-19 de la Pfizer și BioNTech.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook