Marcel Vela, ministrul de Interne, anunță noi restricții de circulație impuse din 22 martie prin ordonanță militară

Marcel Vela, ministrul de Interne, anunță noi restricții de circulație impuse din 22 martie prin ordonanță militară

Iată cele mai importante prevederi :

1. Din 22 martie, ora 22, poți ieși din casă cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și NU în grupuri mai mari de 3 persoane care nu stau în aceeași locuință.

2. Tot din 22 martie, de la ora 22 se suspendă activitățile din centre comerciale și mall-uri, unde nu vei mai găsi deschise decât magazinele alimentare, veterinare sau farmaceutice și pe cele de curățătorie.

3. De asemenea, nu mai poți merge la dentist – activitatea cabinetelor stomatologice fiind suspendată și fiind permise doar urgențele medicale.

4. Din 23 martie, ziua între orele 6 și 22, se recomandă să ieși din casă doar pentru: cumpărături, sănătate, îngrijirea rudelor, activitatea fizică individuală sau nevoile animalelor de companie dar toate astea în apropierea locuinței.

5. Din 23 martie, noaptea, între orele 22 și 6, nu mai poți circula în afara locuinței în scop personal decât pe baza unei declarații pe propria răspundere în care, pe lângă datele personale, trebuie să precizezi și motivul deplasării. Dacă circuli în scop profesional trebuie să ai asupra ta o legitimație.

6. Ordonanța anunțată de ministrul de Interne anunță și interzicerea intrării în țară a străinilor, cu excepția cazului în care aceștia doar o tranzitează pe culoare stabilite de autorități.

7. Dacă ești zolat la domiciliu ca măsură de prevenție și ieși din casă, vei fi pus în carantină instituționalizată, sub pază pentru 14 zile.

8.Poți merge la botezuri, cununii sau înmormântări în grupuri nu mai mari de 8 persoane.

9. Slujbele religioase se țin fără public și pot fi transmise prin mass media sau online.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook