Mai multe state acționează împotriva Chinei în problema coronavirusului

Mai multe state acționează împotriva Chinei în problema coronavirusului

Australia a început o anchetă privind originea virusului, Germania și Marea Britanie ezită să încheie contracte cu Huawei, compania de tehnologie din China. Președintele SUA, Donald Trump, spune că guvernul de la Beijing este responsabil de pandemie și dorește să împună sancțiuni. Mai multe state vor să dea în judecată China și cer compensații pentru daunele create.

La nivel mondial există dorința de a penaliza China pentru faptul că nu gestionat corect epidemia din Wuhan și a lăsat virusul să se extindă în toată lumea.

Beijingul nu acceptă criticile din exterior și reacționează agresiv, simțind amenințarea economică ce se prefigurează. Chinezii au trimis ajutoare în alte țări pentru a-și întări relațiile diplomatice, în special cu liderii care au porniri naționaliste.

În ultimele săptămâni, cel puțin șapte ambasadori chinezi au fost invitați de țările gazdă să răspundă acuzațiilor de dezinformare. Este cazul reprezentanților chinezi din Franța, Kazakhstan, Nigeria, Kenya, Uganda, Ghana și tări din Uniunea Africană.

Donald Trump a declarat că SUA fac „investigații amănunțite” pentru a elucida modul în care China a gestionat  debutul epidemiei de coronavirus. De altfel, Trump vrea să dea în judecată Beijingul și dorește ca guvernul chinez să plătească 10 milioane de dolari pentru fiecare american decedat din cauza Covid-19.

Un reprezentant al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a catalogat acțiunea ca fiind “în afara legii” și “ridicolă”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook