Madrid| Al doilea blocaj. 850.000 de cetățeni sunt în izolare, sunt permise doar deplasările esențiale

Madrid| Al doilea blocaj. 850.000 de cetățeni sunt în izolare, sunt permise doar deplasările esențiale

Confruntată cu accelerarea epidemiei din Spania, capitala intră parțial în izolare. De luni, deplasările în afara mai multor cartiere de la periferia sudică a orașului sunt limitate la ieșiri pentru a merge la serviciu, școală sau la medic.

Magazinele și restaurantele, inclusiv terasele, funcționează la 50% din capacitate. Toate unitățile publice se închid la ora 22:00. În aceste cartiere muncitorești, 850.000 de locuitori sunt dezamăgiți și furioși din cauza acestei noi izolări.

„O să ieșim din asta?”

În cartierul din estul Madridului, mișcările Anissei se limitează acum doar la deplasări esențiale.

„Nu mă așteptam, sunt puțin stresată, întrebându-mă care va fi următorul pas. Vom ieși din asta? Sunt o mulțime de întrebări”.

Este revoltător”

Întrebări și furie. Câteva sute de persoane au manifestat ieri în fața parlamentului regional. „Nu izolării de clasă”, putem citi pe pancarte. Andrea a venit să denunțe măsurile nedrepte, care afectează în principal categoriile sociale sărace.

Nu este normal să izolăm doar o mică parte a populației. Noi suntem cei care continuăm să lucrăm. Dimpotrivă, ar trebui să înființeze mai multe centre de transport și de sănătate, nu să ne închidă.”.

„Este îngrozitor. Epidemia a început acum 6 luni. Liderii regiunii au cerut guvernului să pună capăt stării de urgență și s-a întâmplat acest lucru. Au cerut resurse și le au. Totuși, centrele de sănătate din cartierele noastre sunt închise, iar cele deschise sunt la 50% din capacitatea lor.”

Aceste noi măsuri vor fi revizuite peste 15 zile.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook