Macron pregătește riposta pentru carantina impusă de Marea Britanie

Macron pregătește riposta pentru carantina impusă de Marea Britanie

Termenii de reciprocitate promiși de Franța, după carantina impusă de Marea Britanie călătorilor sosiți din Hexagon, sunt „în studiu”, asigură guvernul francez. Emmanuel Macron a dorit încă de sâmbătă să aplice această reciprocitate pe care o consideră logică și esențială din punct de vedere politic, potrivit unei surse guvernamentale.

Dar va aștepta până la sfârșitul weekendului. Decizia surpriză a guvernului lui Boris Johnson a luat pe toată lumea prin surprindere, cu o distanță de doar 24 de ore între anunț și implementarea măsurii. Monaco, Malta și Olanda sunt, de asemenea, vizate.

Măsurile de restricție se acumulează

Mii de oameni, britanici și francezi rezidenți în Marea Britanie, s-au înghesuit în ultimele trenuri, feriboturi și zboruri pentru a evita să fie nevoiți să rămână în izolare timp de 14 zile.

Pe măsură ce numărul de cazuri Covid-19 crește în toată Europa, măsurile de restricție cresc. Germania tocmai a clasificat Spania, cu excepția Canarelor, între țările cu risc, impunând carantină și teste obligatorii pentru cei care se întorc. Belgia a retras o regiune din Franța de pe lista roșie, dar Malta, precum și o parte din Spania, Bulgaria și România sunt încă vizate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook