Lupta împotriva rasismului: monopostul de Formula 1 Mercedes va fi „de culoare” sezonul ăsta

Lupta împotriva rasismului: monopostul de Formula 1 Mercedes va fi „de culoare” sezonul ăsta

„Săgețile argintii” vor fi negre în sezonul 2020, care începe la finalul acestei săptămâni. „E felul nostru de a spune că suntem împotriva rasismului și a discriminării de orice fel, o promisiune de a îmbunătăți diversitatea în echipa noastră și în acest sport„, spune Toto Wolff, directorul echipei.

Formula 1 se întoarce weekendul ăsta cu prima cursă din sezon, după aproape 4 luni de amânare: Marele Premiu al Austriei. Se întoarce într-o lume profund schimbată, după ce echipele au participat activ la lupta împotriva coronavirusului, prin producția de ventilatoare.

În ultimele săptămâni însă, o altă mișcare a luat amploare: Black Lives Matter, care ne învață că trebuie să luăm noi măsuri în lupta împotriva rasismului și a discriminării de orice formă„, spun reprezentanții echipei de Formula 1. Mercedes e singura echipă care are în componență un pilot de culoare, pe campionul mondial Lewis Hamilton, care a fost foarte vocal împotriva lipsei diversității din acest sport. Doar 3% din echipa Mercedes se identifică ca făcând parte dintr-o minoritate etnică și doar 12% sunt femei. „Știm că echipa noastră va deveni mai puternică dacă vom reuși să atragem talente din zone ale societății la care nu am ajuns până acum„.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook