Los Angeles| La fiecare 10 minute, o persoană moare din cauza coronavirusului. Campanie de conștientizare inițiată de autoritățile americane

Los Angeles| La fiecare 10 minute, o persoană moare din cauza coronavirusului. Campanie de conștientizare inițiată de autoritățile americane

Un deces la fiecare zece minute – frecvența cu care autoritățile sanitare din Los Angeles au postat joi mesaje pe Twitter pentru a aduce tribut victimelor coronavirusului și pentru a îndemna populația să se abțină de la orice adunare pentru Revelion.

„#Every10Minutes (#La fiecare 10 minute) cineva moare din Covid-19 în LA. Oameni pe care i-am iubit și care ne vor lipsi. Până când răspândirea nu va fi încetinită, următoarea persoană care va muri ar putea fi chiar cineva pe care îl cunoașteți”, au scris pe Twitter oficialii din domeniul sănătății înainte de a începe numărătoarea.

„O mamă”, „un supraviețuitor al cancerului”, „cineva care iubea ploaia”, „tatăl care lua autobuzul în fiecare zi pentru a merge la serviciu”, „angajatul benzinăriei, care oferea întotdeauna zâmbete”, scrie contul de Twitter la intervale de zece minute, de fiecare dată cu recomandarea:„ Vă rog să rămâneți acasă diseară”, „Vă rog să vă acoperiți fața când ieșiți din casă”. „Este o campanie de 24 de ore, care se va încheia la miezul nopții. Vrem să evidențiem impactul devastator al Covid-19 asupra populației; peste 10.000 de oameni au murit anul acesta”, a declarat pentru AFP departamentul de sănătate publică.

Los Angeles, cel mai populat oraș din Statele Unite, cu aproximativ zece milioane de locuitori, a devenit unul dintre principalele focare de contaminare, iar spitalele sunt supraîncărcate din cauza numărului mare de cazuri noi. Aproximativ 756.000 de cazuri au fost identificate oficial de la începutul epidemiei, fapt ce a determinat autoritățile să impună măsuri restrictive (baruri și restaurante închise, stingere între 22:00 la 5:00 etc.), la fel ca în toată regiunea de sud a statului California.

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a cerut fiecărei familii să sărbătorească cu prudență Anul Nou, acasă, avertizând că poliția orașului va patrula pentru a localiza și sancționa orice adunări mari de oameni. Oficialii din domeniul sănătății estimează că aproximativ unul din 100 de locuitori ai orașului Los Angeles este în prezent purtător de coronavirus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook