„Last Christmas” de la Wham!, în sfârșit pe primul loc în top, la 36 de ani de la lansare

„Last Christmas” de la Wham!, în sfârșit pe primul loc în top, la 36 de ani de la lansare

2021 muzical a început cu o surpriză. Primul no. 1 în topuri pe anul ăsta este o piesă lansată acum 36 de ani! ‘Last Christmas’ de la Wham! a fost cea mai ascultată în ultima săptămână pe platformele de streaming.

Aproape 10 milioane de ascultări au adus-o pe prima poziție în clasamentul muzical din Marea Britanie. Deși a fost încă de la lansare printre favoritele de sezon, este prima dată când Last Christmas ajunge în vârful topului. Piesa a bătut astfel și un record: până acum, piesa Amarillo de la Tony Christie era cea care a avut nevoie de cel mai mult timp pentru a ajunge numărul 1 – 33 de ani.

Povestea piesei Last Christmas începe cu o iarnă înainte de lansare, când George Michael își duce partenerul din trupa Wham!, pe Andrew, în vizită la părinți, în casa copilăriei sale. Chiar în dormitorul în care a crescut, Michael scrie și cântă pentru prima dată refrenul piesei. Partenerul său rămâne mut de uimire și numește momentul „unul de magie!”.

Din 2016, piesa a căpătat din păcate și altă însemnătate. Chiar în ziua de Crăciun, inima lui George Michael cedează. Rămâi cu vocea lui unică, fie că-ți place mai mult în varianta jucăușă, din piesele Wham!, fie că-i preferi latura care te zdruncină pe interior, de pe albumul Symphonica, unul dintre cele mai spectaculoase albume live din istorie. Oricum ar fi, George Michael e emoție.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook