La cât timp după vindecarea de Covid-19 te poți vaccina. Recomandarea Ministerului Sănătății

La cât timp după vindecarea de Covid-19 te poți vaccina. Recomandarea Ministerului Sănătății

Dacă ai fost deja infectat cu SARS-Cov-2 nu înseamnă că nu mai ai nevoie de vaccinul anti-Covid, potrivit Ministerului Sănătății. Întrucât nu a fost determinată durata imunității dobândite prin infectare, administrarea serului este recomandată și celor deja vindecați de Covid. Atfel, Ministerul transmite printr-o postare pe Facebook câteva direcții pentru cei aflați în situația mai sus prezentată:

a) Pentru persoanele care s-au infectat ÎNAINTE de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

b) Pentru persoanele care au fost infectate DUPĂ prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării, pentru pacienții asimptomatici, sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

c) Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea acestuia“, explică Ministerul Sănătății.

Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece intervalul precizat, în funcție de situație“, subliniază Ministerul.

La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele…

Posted by Ministerul Sănătăţii – România on Sunday, March 28, 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook