Kim Jong-un se laudă cu o nouă rachetă. „Este cea mai puternică armă din lume”, spun nord-coreenii

Kim Jong-un se laudă cu o nouă rachetă. „Este cea mai puternică armă din lume”, spun nord-coreenii

Coreea de Nord a sărbătorit încheierea unei adunări politice extraordinare prin prezentarea unei noi rachete care poate fi lansată din submarin. Mii de cetățeni, soldați și oficiiali nord-coreeni au participat la parada militară desfășurată la Phenian, în prezența liderului Kin Jong-un.

Vedeta paradei a fost noua rachetă, „cea mai puternică armă din lume”, potrivit agenției de presă KCNA. În cadrul aceleiași defilări au fost prezentate rachete pentru distanțe scurte, alimentate cu combustibil solid. Acestea pot fi armate și lansate mai repede decât cele pe combustibil lichid.

Acum câteva zile, liderul nord-coreean declara că țara urmează să achiziționeze echipament suplimentar pentru a susține Programul Nuclear și Balistic, inclusiv un submarin nuclear.

Sunt semne că viitoarele tratative dintre Kim Jong-un și noua administrație de la Casa Albă pot intra în impas, susțin analiștii.

„Indiferent cine este la putere în Statele Unite, adevărata față a luptei împotriva sistemului nord-coreean nu se va schimba”, a spus Kim Jong-un sâmbătă. „Vom continua programul de dezvoltare a armelor nucleare fără întrerupere”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook