La congresul USR PLUS pot participa doar membrii vaccinați. Barna: „Nu există altă variantă decât vaccinarea”

La congresul USR PLUS pot participa doar membrii vaccinați. Barna: „Nu există altă variantă decât vaccinarea”

Vicepremierul Dan Barna a declarat după ședința Biroului Național al USR PLUS că vor exista noi restricții care să stopeze valul 4 al epidemiei, care pare inevitabil dacă observăm dinamica raportată de celelalte țări europene. În plus, atrage atenția asupra importanței vaccinării anti-Covid, care este „singura variantă”.

Barna afirmă că cifrele epidemice din România ne-au oferit falsa impresie că am scăpat de epidemie, dar o nouă revenire a epidemiei este aproape.

„Cifrele din această vară au transmis un fals sentiment de siguranță legat de faptul că am fi scăpat de pandemie. Ne uităm în jur și vedem că valul 4, despre care se vorbea doar teoretic devine o realitate în toate țările din jurul nostru. E foarte clar că și în România cifrele vor începe să crească în ceea ce privește această nouă tulpină Delta, mai contagioasă.”

Primele măsuri au fost luate chiar în interiorul partidului – la congresul USR PLUS nu pot participa decât membrii care s-au vaccinat. „Toți colegii noștri care vor să vină la Congres trebuie să fie vaccinați”, anunță Barna, care vede o singură soluție de a pune capăt epidemiei Covid.

„Realitatea din jur ne arată că vom avea un val 4 și trebuie să fim cât mai pregătiți pentru asta. Mesajul este foarte clar: Nu există altă variantă decât vaccinarea.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook