Izolarea locală nu funcționează. Rata infectărilor este de 15 ori mai mare în Manchester, oraș izolat din iulie

Izolarea locală nu funcționează. Rata infectărilor este de 15 ori mai mare în Manchester, oraș izolat din iulie

Ultimele statistici arată că rata de incidență în Manchester a urcat la 335,9 de cazuri la 100.000 de locuitori – una dintre cele mai grave din țară.

Rata infectărilor din Manchester a crescut de peste 15 ori de când a fost introdusă izolarea locală, arată cifrele, iar primarul avertizează că Guvernul este în pericol de a „pierde” publicul din nord.

Când au fost introduse restricții în unele zone din nord-vest, în iulie, cifra era de aproximativ 20 la 100.000 de locuitori.

Izolarea nu este cel mai bună strategie

Prof. Devi Sridhar, președintele Global Health de la Universitatea din Edinburgh, a declarat că respectarea voluntară a mesajelor clare despre evitarea aglomerației, a spațiilor închise și purtarea măștii au fost mai eficiente.

Ea a declarat că cercetările internaționale care compară răspunsul diferitelor țări la pandemie au arătat că „suprimarea nu trebuie să însemne izolare”.

„Cred că una dintre greșeli a fost să gândim că singura modalitate de a suprima acest virus este prin izolări, care au consecințe economice și sociale majore”, a spus ea.

Vremea ploioasă a condus la mai puține cazuri de oameni care s-au adunat în grupuri mari, odată ce puburile au fost închise, dar mulți au optat pentru petreceri acasă, pe care poliția le urmărește mai greu.

Premierul Boris Johnson a spus că este „pur și simplu prea devreme pentru a spune” dacă izolările locale funcționează și afirmă că este conștient de faptul că poate fi „profund frustrant” pentru cei care trăiesc în zonele respective.

El a declarat pentru emisiunea lui Andrew Marr: „Sfatul pe care îl primim este că, în aceste zone în care avem izolare locală strictă, trebuie să așteptăm și să vedem dacă rata R începe să coboare”.

Manchester se află în izolare locală de la sfârșitul lunii iulie.

Sursa: Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook