Italia lansează trenuri „Covid Free” pentru a sprijini turismul. Toți pasagerii vor fi testați înainte de îmbarcare

Italia lansează trenuri „Covid Free” pentru a sprijini turismul. Toți pasagerii vor fi testați înainte de îmbarcare

Căile ferate italiene vor lansa legături feroviare de mare viteză „Covid Free” între Roma și Milano la începutul lunii aprilie, a anunțat directorul Gianfranco Battisti.

„Vom lansa o trenuri Covid-free la începutul lunii aprilie (…) începând cu ruta Roma-Milano”, a declarat liderul grupului Ferrovie dello Stato în cadrul unei prezentări a proiectului la gara centrală Termini din Roma.

Potrivit companiei este o premieră în Europa, menită să reînvie călătoriile după un an de pandemie. Tot personalul, precum și pasagerii vor fi testați înainte de îmbarcare „cu ajutorul Crucii Roșii”, a explicat el.

Veneția, Florența și Napoli vor urma

După Roma-Milano, „vom adopta această soluție în special pentru destinațiile turistice” precum Veneția, Florența și Napoli.

Compania aeriană națională Alitalia a lansat anul trecut o inițiativă similară privind unele zboruri interne și internaționale.

Înainte de pandemie, sectorul turistic reprezenta 14% din PIB-ul Italiei, dar pandemia a avut un efect devastator asupra acestui domeniu vital pentru a treia cea mai mare economie din zona euro, obligând hotelurile și restaurantele să rămână închise luni întregi.

Turiștii străini au fost cu 70% mai puțini din ianuarie până în septembrie 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019, potrivit cifrelor oficiale publicate în decembrie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook