Israelul organizează „simulări de război” cu varianta Omega a SARS-Cov-2, încă neidentificată

Israelul organizează „simulări de război” cu varianta Omega a SARS-Cov-2, încă neidentificată
Premierul Israelului, Naftali Bennett. Foto: AP

Israelul organizează joi un exercițiu național pentru a evalua cât de pregătită este țara pentru următorul focar de Covid-19 , declară Biroul Primului Ministru. Acțiunea, despre care premierul spune că se va desfășura în formatul unei „simulări de război”, a fost numit „Exercițiul Omega”.

Prim-ministrul Naftali Bennett s-a referit în mod regulat la „tulpina Omega”, următoarea variantă de SARS-Cov-2, care nu a fost încă identificată.

„Statul Israel este într-o formă excelentă, am depășit al patrulea val și suntem pe punctul de a lăsa Delta în urmă”, spune Bennett. „Dar privim mereu către viitor”.

Deși Ministerul Sănătății a raportat miercuri doar 475 de noi cazuri Covid și sunt mai puțin de 150 de pacienți internați în stare gravă, experții în sănătate consideră că un alt val ar putea apărea în timpul iernii. Granițele Israelului sunt deschise turiștilor vaccinați, iar statul lansează un program pentru vizitatorii care au primit doar două doze de vaccin, ceea ce ar putea duce la importarea unor noi variante.

Pregătiți pentru orice scenariu

Exercițiul nu include oficialii de nivel înalt și membrii ministerelor și sectoarelor guvernamentale, ci va evalua pregătirea în domeniile sănătății, juridic, economic, de securitate internă, călătorii și comunicații și va analiza politici specifice pentru gestionarea adunărilor, carantinei, evenimentelor, turismului și multe altele.

Simularea va fi condusă de comisarul general de brigadă (Rez.) Moshe Edri și va fi desfășurat la Centrul Național de Management din Ierusalim. La exercitiu vor fi prezenți șefii ministerelor guvernamentale și reprezentanți ai organismelor profesionale, inclusiv înalți oficiali ai Ministerului Sănătății și reprezentanți ai Consiliului Național de Securitate, IDF și Comandamentul Frontului Intern.

„În timp ce, în unele locuri din lume, criza Covid se adâncește, Israelul este în siguranță”, spune Bennett. „Pentru a menține acest lucru și pentru a ne continua rutina zilnică, trebuie să simțim pulsul și să ne pregătim pentru orice scenariu.”

Sursa: Jerusalem Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook