CEO-ul Pfizer spune că anti-vacciniștii sunt „criminali care au luat milioane de vieți”

CEO-ul Pfizer spune că anti-vacciniștii sunt „criminali care au luat milioane de vieți”
 Albert Bourla, CEO Pfizer. Foto: AP

Oamenii care răspândesc informații false cu privire la vaccinurile anti-Covid sunt „criminali” și au luat „milioane de vieți”, spune CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. El afirmă că există un grup „foarte mic” de oameni care propagă intenționat informații greșite legate de vaccinuri, inducându-i în eroare pe cei care deja sunt sceptici la vaccinare.

„Acești oameni sunt criminali”, spune Bourla. „Nu sunt doar oameni răi. Sunt criminali, pentru că au luat literalmente milioane de vieți”.

Milioane de americani nu s-au vaccinat încă, deși vaccinurile au fost disponibile în cea mai mare parte a acestui an. Experții în sănătate publică spun că dezinformarea joacă probabil un rol important.

Potrivit unui sondaj publicat luni de Kaiser Family Foundation, mai mult de trei sferturi dintre adulții din SUA fie cred fie nu sunt siguri de cel puțin una din opt declarații false despre Covid sau vaccinuri. Adulții nevaccinați și republicanii sunt printre cei mai susceptibili de a avea concepții greșite.

Printre afirmațiile false se numără zvonurile protrivit cărora vaccinurile Covid conțin microcipuri, provoacă infertilitate sau schimbă ADN-ul cuiva, potrivit sondajului.

Bourla crede că viața poate „reveni la normal” după ce mulți dintre cei nevaccinați vor accepta serul anti-Covid.

„Singurul lucru care se află între noul mod de viață și stilul actual de viață este, sincer, ezitarea față de vaccin”, subliniază el.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook