Israel| Jumătate dintre infectările cu tulpina Delta s-au produs la persoane vaccinate, spun autoritățile

Israel| Jumătate dintre infectările cu tulpina Delta s-au produs la persoane vaccinate, spun autoritățile
Guvernul condus de Naftali Bennett a reintrodus vineri anumite restricții anti-Covid

Aproximativ jumătate dintre infectările provocate de tulpina Delta a coronavirusului în rândul adulților din Israel au fost raportate la persoane complet vaccinate, ceea ce a determinat autoritățile să reintroducă obligația de a purta măști în spațiile interioare și să reactiveze unele măsuri de prevenție împotriva Covid.

Rezultatele parțiale publicate de oficialii israelieni sugerează că 90% dintre noile cazuri Covid sunt legate de varianta Delta. Jumătate din totalul cazurilor sunt raportate la copii sub 16 ani, care în mare parte nu sunt vaccinați, spune Ran Balicer, care conduce un grup de consilieri guvernamentali.

Începând cu săptămâna în curs, campania de vaccinare a fost extinsă și include acum și copiii cu vârste între 12 și 15 ani, după o creștere a numărului de cazuri în școli.

Ratele de infectare din Israel sunt relativ scăzute în comparație cu cele globale. Totuși, cazurile zilnice depășesc pragul de 200, după o medie de 10 înregistrată în mare parte a lunii iunie.

„Apariția variantei Delta a schimbat cumva dinamica transmiterii”, spune prof. Balicer.

Oficialii israelieni din domeniul medical rămân deocamdată optimiști și spun că dovezile care vin din țări ca Marea Britanie, unde varianta Delta este destul de răspândită, arată că vaccinarea poate preveni formele grave ale Covid și spitalizările.

Israel a înregistrat doar cinci bolnavi cu forme severe în ultimele 10 zile, spune Balicer.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook