Israel| Masca este din nou obligatorie în spațiile interioare, după o pauză de 10 zile

Israel| Masca este din nou obligatorie în spațiile interioare, după o pauză de 10 zile

Israelul reintroduce obligativitatea de a purta mască în spațiile publice interioare, la zece zile după ce măsura fusese ridicată. Apariția unui număr mare de noi cazuri și pericolul reprezentat de varianta Delta îi determină pe oficiali să revină asupra deciziei.

Statul a înregistrat câteva zile succesive cu mai mult de 100 de cazuri noi, după ce numărul a ajuns la 0 la începutul lunii.

Israel este una dintre țările care a gestionat cu succes criza coronavirusului și a reușit să implementeze o campanie rapidă de vaccinare – mai bine de jumătatea din populația totală de 9,3 milioane a fost parțial sau complet imunizată.

„Observăm o dublare a numărului de cazuri odată la câteva zile”, spune Nachman Ash, coordonatorul celulei de combatere a Covid din Israel, care avertizează să virusul este din nou în faza de răspândire.

Purtarea obligatorie a măștii a fost ultima măsura care a fost eliminată, acum zece zile.

Din cauza unui nou focar, orașul Binyamina – care înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară – a fost declarat „zonă roșie”, prima localitate care este catalogată cu risc crescut după câteva luni de relaxare.

Israel a amânat cu o lună redeschiderea granițelor pentru turiștii vaccinați.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook