Israel înregistrează cea mai mare rată de pozitivare a testelor Covid din aprilie până în prezent

Israel înregistrează cea mai mare rată de pozitivare a testelor Covid din aprilie până în prezent

Rata testelor pozitive – care se ridică în prezent la 3,17% – este cea mai mare de când varianta Delta a SARS-Cov-2 a început să se răspândească în Israel. În plus, Israelul înregistrează o nouă creștere a numărului de cazuri grave de Covid duminică, în timp ce campania de rapel cu a treia doză destinată persoanelor de peste 60 de ani a început în weekend.

Numărul de cazuri grave raportate duminică, care se ridică acum la 212, este cel mai mare din aprilie. În prezent, există 37 de pacienți care au nevoie de ventilație mecanică și 37 sunt în stare critică.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, sâmbătă au fost identificate 2.080 de noi cazuri de coronavirus. Rata testelor Covid-19 pozitive se ridică la 3,17% – o creștere bruscă față de săptămâna precedentă, când se situa sub 2,5% și cea mai mare de când varianta Delta a coronavirusului a început să se răspândească în Israel.

De când a început pandemia în Israel, 6.474 de oameni au decedat din cauza Covid-19.

Într-o declarație făcută sâmbătă, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a cerut israelienilor cu vârste de peste 60 de ani să se vaccineze. El a subliniat că nu este nevoie de un test de anticorpi înainte de a face rapelul.

Date insuficiente

Experții au declarat pentru Haaretz că încă nu există suficiente date cu privire la eficacitatea și siguranța unei a treia doze, dar și-au exprimat îngrijorarea cu privire la întârzierea deciziei. Eficacitatea vaccinului în prevenirea formelor severe în rândul celor cu vârsta de 60 de ani și peste a scăzut la 81%, de la 97% în ianuarie.

Peste 5,7 milioane de israelieni au primit prima doză a vaccinului anti-Covid și peste 5,3 milioane de israelieni au primit două doze. Nici SUA, nici UE nu au aprobat a treia doza. Nu este încă dovedit dacă o a treia doză ajută și, dacă da, cine are nevoie și când. Primul studiu amplu asupra strategiei este în curs de desfășurare, cu mii de pacienți din Norvegia.

Sursa: Haaretz

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook