Kamala Harris a devenit cel mai nepopular vicepreședinte al SUA din ultimii 50 de ani

Kamala Harris a devenit cel mai nepopular vicepreședinte al SUA din ultimii 50 de ani

Kamala Harris a devenit cel mai nepopular vicepreședinte al Statelor Unite, după șase luni petrecute într-o administrație, de după anii 1970, potrivit sondajelor. Strategii democrați se confruntă alarmați cu cifrele vicepreședintelui, care arată că acum este „sub apă” (under water) – ceea ce înseamnă că mai mulți americani dezaprobă, decât aprobă, performanța ei la locul de muncă.

Casa Albă intenționează să o prezinte doar în anumite zone pentru a face campanie înainte de alegerile pentru Congres, de anul viitor și va încerca să-i sporească popularitatea, trimițând-o în călătorii în străinatate în următoarele luni.

Două sondaje recente arată că 46% dintre americani o aprobă pe Harris, iar 47%, respectiv 48% o dezaprobă.

Tinerii și hispanicii nu o apreciază

Un sondaj realizat de Economist/YouGov a constatat că 41% dintre alegătorii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani aveau o viziune „nefavorabilă” asupra doamnei Harris, doar 36% o priveau „favorabil”. Harris se luptă, de asemenea, cu alegătorii hispanici, posibil datorită rolului său de a conduce politica de frontieră a SUA.

Ca parte a planului de a spori poziția doamnei Harris, Casa Albă a anunțat că ea va deveni primul vicepreședinte american care va vizita Vietnamul luna viitoare, într-o măsură care vizează creșterea presiunii asupra Chinei.

Profesorul Larry Sabato, directorul Centrului pentru Politică al Universității din Virginia, a declarat: „Biden i-a dat niște sarcini foarte dure – imigrație și drepturi de vot – iar ea a făcut câteva greșeli, precum faptul că nu a mers la graniță.”

„Nimeni nu știa cine este”

El afirmă că, înainte ca doamna Harris să fie selectată drept vicepreședinte al lui Biden, „în afara Californiei, nimeni nu știa cine naiba este. Dacă nu știi nimic despre cineva, e greu să ai pareri favorabile”.

Sabato spune că presupunerea conform căreia doamna Harris va fi nominalizata democrată după Biden – fie în 2024, fie în 2028 – este o „greșeală”. „Nu va moșteni nominalizarea democratică. S-ar putea să o câștige. Dar se poate aștepta la mulți contestatari”

Vicepreședintele lui Trump, ratinguri similare după șase luni

Singurul vicepreședinte din istoria recentă care a obținut ratinguri atât slabe după șase luni a fost Mike Pence, dar nu era „under water”.

Potrivit sondajului Gallup, 42,1% au aprobat performanța lui Pence în acel moment și 41,9% au dezaprobat.

Ca vicepreședinte, Biden avea un rating de aprobare de peste 50% după șase luni. Înainte, Dick Cheney și Al Gore erau într-o poziție asemănătoare.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook