Irak| Familiile dezgroapă cadavrele rudelor care au murit cu Covid-19

Irak| Familiile dezgroapă cadavrele rudelor care au murit cu Covid-19

Pandemia de coronavirus a distrus familii din întreaga lume. Cei care au murit au fost înmormântați în grabă, în cimitire uneori improvizate. În Irak, una dintre țările din Orientul Mijlociu cele mai afectate de Covid-19, cei uciși de boală au fost îngropați într-o parcela din deșert, în afara orașului Najaf.

Victimele au fost îngropate la cinci metri distanță una de cealaltă. O singură rudă a avut voie să participe la înmormântare. Înmormântările aveau loc de obicei noaptea.

Irakul a autorizat familiile să scoată cadavrele celor dragi pe 7 septembrie, pentru a le transfera într-un cimitir la alegere. Cu trei zile înainte, OMS a anunțat că „probabilitatea transmiterii în timpul manipulării rămășițelor umane” este „scăzută”.

De joi, familiile înarmate cu lopeți și sicrie noi s-au adunat în cimitirul improvizat pentru a dezgropa cadavrele celor dragi. Potrivit AFP, nu a fost prezent niciun profesionist din domeniul medical si nimeni care să-i ghideze în cimitir pe cei îndurerați.

O familie a descoperit un sicriu gol într-un mormânt care ar fi trebuit să fie cel al unei persoane dragi, o altă persoană a găsit cadavrul unui tânăr acolo unde credeau că vor găsi cadavrul mamei lor în vârstă. Un bărbat a declarat pentru AFP că tatăl său, înainte de a muri, i-a cerut să fie înmormântat în cimitirul familiei. „Visul care m-a bântuit în ultimele luni s-a împlinit în cele din urmă.”.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook