Institutul Pasteur dezvoltă un supozitor ca tratament pentru Covid-19

Institutul Pasteur dezvoltă un supozitor ca tratament pentru Covid-19

Molecula studiată de Institutul Pasteur din Lille (IPL) pentru tratamentul Covid-19 este clofoctolul (denumirea comercială: Octofene). Dezvăluită de agenția specializată AEF Info, molecula fost confirmată pentru Le Figaro de prof. Philippe Froguel, genetician și membru al consiliului științific al institutului.

Pe 25 septembrie, presa locala a dezvăluit că „testarea” a aproape 2.000 de molecule de către institutul de la Lille în colaborare cu laboratorul de biotehnologie Apteeus, specializat în repoziționarea medicamentelor, a avut succes. În timp ce mai multe molecule s-au dovedit a fi eficiente in vitro, una dintre ele ar fi deosebit de promițătoare. Dar nici identitatea sa, nici rezultatele obținute nu erau dezvăluite în mod clar.

„Nu-i putem da numele. Stocurile sunt limitate și avem nevoie de rezerve pentru studiul clinic. De asemenea, vrem să evităm orice frenezie. Dacă acest lucru funcționează, producția sa va crește în liniște și nu pe baza cererii sălbatice”, a asigurat Benoît Déprez, director științific al IPL și cofondator al Apteeus. După câteva zile, cercetătorul răspunde la solicitările mass-media… De asemenea, îi lipsesc 5 milioane de euro pentru a continua investigațiile, precizează compania într-un comunicat de presă din 29 septembrie.

Campania de comunicare are succes: pe 9 octombrie, IPL anunță că firma de lux LVMH (Louis Vuitton) tocmai a donat această sumă. Consiliul regional Hauts-de-France participă, de asemenea, cu aproape 785.000 de euro, câteva zile mai târziu, la desfășurarea unei campanii de testare pe animale.

Deoarece nu sunt publicate date, nu avem nicio idee despre doza folosită, modul în care este administrată (rectal?) sau cât de eficientă este in vitro. Nu cunoaștem programul studiilor care ar putea fi efectuate în cazul rezultatelor pozitive la animale și nici strategia preconizată. Institutul Pasteur de Lille promite că toate rezultatele testelor vor fi făcute publice.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook