Indonezia a lansat un program de screening pentru COVID-19 în staţiile de tren cu dispozitive asemănătoare unor etiloteste

Indonezia a lansat un program de screening pentru COVID-19 în staţiile de tren cu dispozitive asemănătoare unor etiloteste

Indonezia instalează dispozitive asemănătoare unor etiloteste pentru depistarea COVID-19 în staţiile de tren.

Dispozitivul are denumirea de GeNose și a fost dezvoltat de Universitatea Gadjah Mada şi detectează reacţia dintre coronavirus şi ţesuturi la nivelul tractului respirator cu o precizie de cel puţin 95%. Persoanele testate sunt rugate să expire într-un recipient asemănător unei pungi, iar rezultatul este disponibil în doar două minute.

GeNose diferă de exudatul nazofaringian prin metoda PCR şi de testele rapide care extrag o mostră de sânge printr-o înţepătură în deget.

”Este o metodă simplă şi uşoară pentru mine întrucât câteodată, testul antigen rapid doare puţin”, a spus Mugi Hartoyo, în vârstă de 59 de ani, după ce a făcut testul în centrul Jakartei.

Indonezia se confruntă cu cel mai grav bilanţ al pandemiei de coronavirus din sud-estul Asiei – circa 1,1 milioane de infecţii şi peste 30.000 de decese -, precum şi cu supraaglomerarea spitalelor.

Dispozitivul, vândut cu 4.850 de dolari, este implementat cu o memorie a rezultatelor pozitive în urma testării PCR, a declarat pentru Reuters Kuwat Triyana, care conduce echipa de cercetători.

”Acest instrument adaptează funcţia nasului uman sau pe cea a nasului unui câine care adulmecă, care este de a recunoaşte mirosul sau în acest caz mirosul respiraţiei unei persoane confirmate cu COVID-19, în comparaţie cu cei care nu sunt infectaţi”, a spus acesta.

Cei care obţin rezultate pozitive sunt îndrumaţi către un test PCR de confirmare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook