Încă evoluăm! Bebelușii moderni se nasc fară măsele de minte și cu o arteră suplimentară în braț

Încă evoluăm! Bebelușii moderni se nasc fară măsele de minte și cu o arteră suplimentară în braț
de Iulia Maria

Oamenii sunt supuși unei „microevoluții”, ceea ce duce la nașterea bebelușilor fără măsele de minte și cu o arteră suplimentară în braț, potrivit cercetătorilor australieni.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii evoluează mai repede decât în ​​orice moment din ultimii 250 de ani – tot mai mulți bebeluși se nasc cu fețe mai scurte, fălci mai mici și oase suplimentare la picioare și mâini. Descoperirile uimitoare fac parte dintr-un studiu publicat în Journal of Anatomy.

Artera suplimentară este o arteră mediană care s-a format mai întâi în uter și servește drept mijloc de furnizare a sânge către antebraț și palmă, potrivit Sky News. Artera mediană dispare odată cu dezvoltarea arterelor radiale și ulnare, deși una din trei persoane o păstrează pe viață. Nu există niciun risc asociat cu o parte străină a corpului, care asigură un aport crescut de sânge la mână.

„Aceasta este microevoluția oamenilor moderni”, a spus autorul studiului, profesorul Maciej Henneberg. „Artera mediană este un exemplu perfect al modului în care încă evoluăm, deoarece persoanele născute mai recent au o prevalență mai mare a acestei artere în comparație cu oamenii din generațiile anterioare”.

Studiul afirmă că toate persoanele ce se vor naște peste 80 de ani vor avea o arteră mediană, dacă tendința în microevoluție continuă, conform BBC. Măselele de minte pot fi, de asemenea, un lucru din trecut. Fețele mai mici înseamnă că există mai puțin spațiu pentru dinți – deși lipsa măselelor de minte poate fi atribuită și capacității crescute de a mesteca alimente.

„Acest lucru se întâmplă în timp deoarece am învățat să folosim focul și să prelucrăm mai mult alimentele”, a declarat dr. Teghan Lucas de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, pentru Science Focus. „O mulțime de oameni se nasc fără măselele de minte.”

Studiul arată că unii oameni s-au născut și cu oase suplimentare în zona brațelor și picioarelor sau cu anumite conexiuni neobișnuite a două sau mai multe segmente osoase.

„Exista convingerea că oamenii au încetat să evolueze. Dar studiul nostru arată că încă o facem – mai repede chiar decât în ​​orice moment din ultimii 250 de ani”, precizează Teghan Lucas.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook