În 24 de ore, corespondenta CNN la Kabul își schimbă radical ținuta. „Nu e o diferență atât de clară”

În 24 de ore, corespondenta CNN la Kabul își schimbă radical ținuta. „Nu e o diferență atât de clară”

Corespondentul CNN în Afganistan, Clarissa Ward, trece de la un reportaj unde apare îmbrăcată în haine colorate și cu brațele dezgolite la un voal islamic, după ce Kabul a fost capturat de talibani.

Duminică, Clarissa Ward purta o eșarfă roșie și o bluză albastră cu brațele dezgolite, în timpul unei transmisii live din Afganistanul sfâșiat de război.

24 de ore mai târziu, jurnalista americană și-a regândit rapid opțiunea vestimentară și a fost filmată pe străzile din Kabul cu părul complet acoperit și purtând o abaya.

Ținută este specifică femeilor musulmane șiite. Corpul ei era complet acoperit, lăsând la vedeare doar fața și palmele.

Criticile telespectatorilor

Telespectatorii au observat pe rețelele de socializare diferența flagrantă, iar jurnalista și-a justificat alegerea, insistând că schimbarea nu a fost „atât de brutală”.

„Prima fotografie este realizată în interiorul unui complex privat. A doua, pe străzile Kabulului controlat de talibani. Am purtat întotdeauna un batic pe străzile din Kabul, într-adevăr nu am fost cu părul acoperit complet și cu o abaya. Deci există o diferență, dar nu atât de clară”.

Jurnalista a menționat că a văzut mai puține femei pe străzile din Kabul decât de obicei. „Am văzut câteva femei, dar mult mai puține femei decât aș vedea de obicei”, spune Clarissa Ward.

„Ei cântă despre moarte doar Americii, dar par prietenoși în alt context”.

„Mi-au spus doar să stau deoparte, pentru că sunt femeie”, a adăugat ea, referindu-se la faptul că militanții au îndrumat-o să plece de lângă palatul prezidențial.

Sursa: RTL

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook