VIDEO| Talibanii biciuiesc doi jurnaliști care transmit un protest pentru drepturile femeilor, în Kabul

VIDEO| Talibanii biciuiesc doi jurnaliști care transmit un protest pentru drepturile femeilor, în Kabul

Doi jurnaliști afgani care lucrează pentru un ziar local din Kabul și care transmiteau un protest pentru drepturile femeilor au fost bătuti și biciuiti de talibani. Cei doi reporteri ai Etilaat Roz prezentau „semnele a zeci de lovituri pe față și cap”, spune redactorul ziarului de investigație, Zaki Daryabi, pe Twitter.

El a postat și fotografii și videoclipuri ale celor două victime, care abia puteau să meargă și să vorbească după ce au fost eliberați de talibani.

Militanții au reținut alți cinci jurnaliști ai cotidianului, care au fost ulterior lăsați să plece.

Cei doi au fost duși la o secție de poliție din Capitală, unde au fost loviți cu bastoane, cabluri electrice și biciuri – sub acuzația că au organizat protestul pentru drepturile femeilor.

„Unul dintre talibani mi-a pus piciorul pe cap și mi-a strivit fața de asfalt. M-au lovit în cap… am crezut că mă vor omorî”, spune fotograful Nematullah Naqdi pentru AFP.

Naqdi și colegul său, reporterul Taqi Daryabi, au fost desemnați să relateze în timpul unui protest organizat în fața unei secții de poliție din Kabul de către femei care cereau dreptul la muncă și educație.

„Mi-au spus că nu am voie să filmez. I-au arestat pe toți cei care filmau și le-au luat telefoanele”, povestește Naqdi.

Când a întrebat de ce este bătut, talibanii i-au spus că „are noroc că nu a fost decapitat.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook