Îmbrățisări de sărbători. Ce reguli să respecți pentru a evita contaminarea

Îmbrățisări de sărbători. Ce reguli să respecți pentru a evita contaminarea

În timpul sărbătorilor de sfârșit de an, familiile se vor reuni. Chiar dacă adunările vor fi mai mici decât de obicei, sunt necesare gesturi de protecție. Iată câteva sfaturi pentru a preveni transmiterea virusului.

După luni întregi de abstinență emoțională, este greu să rezistăm dorinței de a-i îmbrățișa pe cei apropiați. Vești bune: îmbrățișările sunt recomandate, dar să fie scurte ca durată, cu masca pe față, și ideal este să fie realizate în aer liber. „Transmiterea virusului necesită timp și o anumită încărcătură virală”, explică epidemiologul Antoine Flahault. Contactul rapid nu pare să prezinte un risc foarte mare. Cu ajutorul experților în agenți patogeni din aer, The New York Times a publicat un ghid ilustrat pentru a face acest lucru în siguranță.

DA – Fețe opuse

Pentru o îmbrățișare între adulți, purtăm mască și ne orientăm fața în direcția opusă, pentru a evita să respirăm particulele emise de celălalt. Evităm să tușim și să vorbim. Nu rămânem îmbrățișați pentru mult timp.

DA – Un sărut nepoților

Plasat în spatele nepotului său, bunicul nu riscă să inhaleze aerul pe care acesta îl expiră. Pentru a evita expunerea copilului la particulele pe care le emite, bunicul își păstrează masca atunci când îl sărută.

DA – Îmbrățișare până la talie

Această îmbrățișare la nivelul taliei, cu fața îndepărtată, limitează expunerea la picături și aerosoli – adultul având grijă să nu inspire aerul expirat de copil. Pentru a evita contaminarea prin îmbrăcăminte, vă puteți schimba după vizită.

NU – Obraz lângă obraz

Când cei doi privesc în aceeași direcție, riscul transmiterii crește, deoarece aerosolii pe care fiecare îi emit se află în zona de respirație a celuilalt.

NU – Față în față

Pericolul constă în apropierea fețelor. Aerosolii emiși de copilul tind să se ridice spre zona în care adultul inhalează. Riscul este crescut dacă adultul are privirea în jos.

NU – Fără mască

Pentru îmbrățisări sau săruturi, masca este esențială. În această configurație, ca și în timpul unui sărut pe obraji, riscul de transmitere a virusului prin picături și aerosoli este prea mare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook