Hârtie igienică livrată cu dronele de la Google

Foto: Wing.com

În orașul american Christianburg se derulează un proiect pilot care simulează cum va arăta viața în momentul în care livrările cu ajutorul dronelor se vor realiza la scară largă.

Rezidenții care sunt izolați la domiciliu pot comanda produse prin intermediul serviciului Wing, deținut de compania care conduce și Google, Alphabet.

Wing trimite drone pentru a livra clienților produsele necesare. Cele mai căutate produse sunt hârtia igienică, prăjiturile și cafeaua, scrie Forbes.

În ultimile două saptămâni, serviciul a făcut 1,000 de livrări pe teritoriul orașului Christianburg, dar și în alte zone de testare a proiectului, Helsinki și două orașe din Australia.

Jacob Demmit, purtătorul de cuvânt al Wing, a spus că este o creștere spectaculoasă față de cifrele pe care le aveau în trecut.

Magazinele care au încheiat contracte de livrare cu Wing au spus că vânzările s-au dublat datorită serviciului. “În momentul de față este un mare plus pentru noi”, a spus Donna Speaks, proprietara unei cafenele, pentru Frobes.

Dronele zboară la o altitudine de 45 de metri, cu o viteză de 100 de km/h. Când ajung la destinație, eliberează o sfoară la capatul căreia este legată cutia ce conține produsele comandate. O dronă poate transporta 1,3 kg.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook