Guvernatorul din Florida a ridicat toate restricțiile Covid-19. „Este ceea ce trebuie făcut”

Guvernatorul din Florida a ridicat toate restricțiile Covid-19. „Este ceea ce trebuie făcut”
Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. Foto: Abacapress

Guvernatorul Floridei a ridicat luni, cu efect imediat, toate restricțiile legate de Covid-19, argumentând eficacitatea și disponibilitatea vaccinurilor pentru a justifica decizia. Ron DeSantis a adoptat o lege care pune capăt stării de urgență pe 1 iulie în statul din sud-estul Statelor Unite, apoi a semnat un ordin executiv care avansează intrarea în vigoare a acestei măsuri luni, 3 mai. „Este ceea ce trebuie făcut, având în vedere datele disponibile”, a spus el făcând referire la numărul de noi infectări și decese zilnice, care este în scădere pe măsură ce vaccinarea continuă.

Aproape 9 milioane de persoane, sau 41,9% din cei 21,5 milioane de locuitori ai statului american au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid, potrivit autorităților sanitare din SUA.

„Persoanele care nu sunt încă vaccinate sunt în această situație din alte motive, nu din cauza lipsei stocurilor de vaccin”, a spus el.

În Florida, toate persoanele cu vârsta de 16 ani și peste sunt eligibile pentru vaccinare, fără a fi nevoie să prezinte dovada de reședință în acest stat.

Ron DeSantis a criticat restricțiile stricte care sunt încă în vigoare în alte state americane. El sugerează că guvernatorii care continuă să-și forțeze locuitorii să respecte astfel de măsuri „nu cred în vaccinuri”.

Serurile produse de Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson sunt disponibile, în unele cazuri chiar și fără programare, la multe centre de vaccinare, farmacii și supermarketuri din Statele Unite.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook