Google câștigă în instanță dreptul de a cenzura content de pe Youtube

Google câștigă în instanță dreptul de a cenzura content de pe Youtube

Google obține o victorie importantă în instanță. Un tribunal din California decide că Google are toată libertatea să elimine materiale de pe platformele sale, fără ca asta să contravină primului amendament al Constituţiei americane referitor la libertatea de expresie.

Decizia Curţii de Apel din San Francisco respinge plângerea unei instituţii media conservatoare, PragerU, care a acuzat YouTube că a încălcat primul amendament al Constituţiei, ce reglementează în special libertatea de expresie şi a presei.

Acest articol din Constituţie se aplică instituţiilor guvernamentale, nu şi entităţilor private. În ciuda celor două miliarde de utilizatori lunar, YouTube, proprietate a Google, „rămâne un forum privat, nu un forum public supus examinării justiţiei în virtutea primului amendament”, precizează Curtea de Apel.

Platforma YouTube a salutat decizia Curţii de Apel de a confirma sentinţa din prima instanţă. „Produsele Google nu fac discriminare politică”, a declarat un purtător de cuvânt al YouTube, Farshad Shadloo. „Luăm toate precauţiile când ne concepem produsele şi aplicăm procedurile fără a ţine cont de orientări politice”, a dat el asigurări.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook