Gimnastele germane protestează împotriva „sexualizării” sportului și poartă costume care acoperă tot corpul

Gimnastele germane protestează împotriva „sexualizării” sportului și poartă costume care acoperă tot corpul

În ultimii zeci de ani, gimnastele au purtat body-uri care aveau în partea de jos bikini. Dar, la calificările de duminică, echipa germană a purtat costume care se întindeau până la glezne, protestând împotriva sexualizării femeilor în gimnastică. 

Gimnaștii poartă îmbrăcăminte care acoperă corpul: cămăși cu pantaloni scurți pentru sol și pantaloni lungi pentru paralele și cal cu mânere.

Echipa germană a purtat pentru prima dată costume integrale la Campionatele Europene de gimnastică artistică din aprilie.

Revoluția vestimentară, deși susținută pe scară largă, nu a devenit până acum o tendință. Celelalte gimnaste au purtat costume care lasă picioarele la vedere în timpul calificărilor.

Superstarul american Simone Biles a declarat în iunie că preferă costumul clasic, deoarece alungeste piciorul și o face să pară mai înaltă.

„Dar sunt de acord cu decizia lor de a purta orice le place și orice le face să se simtă confortabil”, a spus Biles. „Așadar, dacă cineva vrea să poarte un body sau un costum întreg, depinde de el”.

Matt Cowan, directorul comercial al GK Elite, primul producător de echipamente vestimentare pentru gimnaștii din SUA, a declarat că majoritatea cererilor pentru costume complete vin acum din țări care invocă motive culturale și religioase.

„Am face-o? Absolut. Avem capacitatea de a le proiecta și de a le realiza și am făcut-o”, a spus Cowan.” Dar, din perspectiva cererii consumatorilor, nu suntem încă acolo”.

Schimbare de perspectivă

Gimnastica este adesea privită ca sport practicat de femei și fete foarte tinere. Biles, la 24 de ani, glumește adesea pe seama faptului că este bătrâna; s-a numit recent „bunică” pe rețelele de socializare.

Dar alte națiuni au sfidat accentul pus pe tineri, inclusiv Germania: Elisabeth Seitz are 27 de ani, Kim Bui are 32 de ani, Pauline Schafer are 24 de ani, iar Voss, 21 de ani. Vârsta medie – 26 de ani. Voss spune că normele ar trebui să avantajeze femeile, pe măsură ce corpul lor îmbătrânește și se schimbă.

Ținutele respectă regulile de garderobă ale Federației Internaționale de Gimnastică. Dar asta nu înseamnă că sportivele sunt, de regulă, libere să-și acopere corpul după cum doresc.

Cu doar câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, echipa norvegiană de handbal pe plajă feminin a refuzat să joace în bikini în timpul turneelor ​​europene, optând în schimb pentru pantaloni scurți. Decizia le-a adus o amendă pentru încălcarea unei cerințe de garderobă.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook