Germanii lansează o metodă revoluționară de testare Covid. Rezultat în 3 minute, prin scanarea ochilor

Germanii lansează o metodă revoluționară de testare Covid. Rezultat în 3 minute, prin scanarea ochilor
Foto Credit: Semic RF

O companie din München speră să ajute la deschiderea unei noi ere a testelor Covid prin scanarea ochilor – o procedură care, spune compania, durează doar trei minute și are o rată de eficiență de 95%. Semic RF și-a dezvoltat aplicația de scanare împreună cu colegii din Statele Unite și speră să o lanseze până la sfârșitul lunii viitoare, dacă primește autorizația de utilizare, spune CEO-ul Wolfgang Gruber.

Testul folosește o fotografie a ochiului făcută cu un smartphone și identifică virusul printr-o inflamație simptomatică numită „ochi roz”.

„Am reușit să izolăm semnele Covid-19 din peste două milioane de nuanțe diferite de roz”, a spus Gruber pentru Reuters.

El afirmă că aplicația, deja testată pe 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă și există opțiunea de a extinde capacitatea – permițând oamenilor să revină la evenimente de participare în masă, cum ar fi concerte și meciuri de fotbal.

„Îți iei aplicația, faci o fotografie ambilor ochi, o trimiți spre evaluare și primești rezultatul, care se stochează sub formă de cod QR pe ​​smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

Aplicația se adresează inițial companiilor și utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoanele private.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook