Avertizare OMS| Pandemia „este departe de a se termina”. Infectările cresc exponențial, suntem „într-un punct critic”

Avertizare OMS| Pandemia „este departe de a se termina”. Infectările cresc exponențial, suntem „într-un punct critic”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite că epidemia ar putea fi sub control peste „câteva luni”, dacă se iau măsurile corecte. Pandemia a atins un „punct critic”, cu infectări în creștere exponențială, a avertizat OMS.

„În prezent suntem într-un moment critic al pandemiei. Traiectoria ei se modifică rapid. Crește exponențial. Nu este situația în care ne dorim să ne regăsim la 16 luni de la începerea pandemiei, din moment ce avem măsuri de control eficiente”, a declarat Maria Van Kerkhove, oficial al OMS.

„În ianuarie și februarie, am înregistrat șase săptămâni consecutive de declin al epidemiei. În prezent, ne confruntăm cu șapte săptămâni consecutive de creștere a numărului de cazuri și patru săptămâni de când se înregistrează din ce în ce mai multe decese”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Ne dorim ca societatea și economia să se redeschidă, să se reia comerțul și călătoriile. Dar, pentru moment, unitățile ATI din multe state sunt supraaglomerate și oamenii mor – este ceva ce putem evita”, a spus Tedros.

„Pandemia este departe de final. Dar avem multe motive pentru a fi optimiști. Declinul numărului de cazuri și decese, înregistrat în primele două luni ale anului, arată că virusul și noile variante pot fi oprite”, a concluzionat el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook