Germania| Restricțiile rămân în vigoare „în următoarele patru-cinci luni, cel puțin”, spune ministrul Economiei

Germania| Restricțiile rămân în vigoare „în următoarele patru-cinci luni, cel puțin”, spune ministrul Economiei

Germania ar putea avea alte patru până la cinci luni de restricții din cauza epidemiei, a declarat duminică ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, spulberând speranța unui sfârșit rapid al restricțiilor instituite acum două săptămâni.

„Numărul de contaminări este încă mult prea mare, mult mai mare chiar decât acum două săptămâni”, a declarat Peter Altmaier săptămânalului Bild am Sonntag, înaintea unei reuniuni guvernamentale stabilite pentru astăzi, în cadrul căreia se va evalua progresul măsurilor de restricţie.

„Va trebui să trăim cu precauții și restricții considerabile în următoarele patru sau cinci luni, cel puțin”, a spus el. „Mulți oameni speră acum într-o relaxare (a restricțiilor), o redeschidere a restaurantelor și cinematografelor. Dar, din cauza ratelor de infectare, care sunt încă mult prea mari, avem puțin spațiu de manevră”.

16.947 de cazuri noi în Germania

Numărul de cazuri confirmate în Germania a urcat la 790.503, cu 16.947 mai multe cazuri decât în ziua precedentă, potrivit datelor de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase. Încă 107 decese au fost raportate de RKI, aducând totalul la 12.485 de la începutul epidemiei din țară.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook