Germania| Rata de incidență atinge cea mai ridicată cotă de la începutul epidemiei

Germania| Rata de incidență atinge cea mai ridicată cotă de la începutul epidemiei

Rata de incidență din Germania, care măsoară numărul de noi cauri Covid depistate în ultimele 7 zile la 100.000 de locuitori, a ajuns luni la 201,1, un nivel record de la începutul epidmiei. Cifra a fost publicată de Institutul de supraveghere a Sănătății Publice Robert Koch (RKI).

Anterior, cea mai mare rată a fost înregistrată pe 22 decembrie 2020 (197,6). Deși mulți germani au primit serurile anti-Covid, tata de vaccinare stagnează totuși sub 70%. Autoritățile au îndemnat în ultimele zile populația să se mobilizeze. „Pentru cei nevaccinati, există un risc destul de mare să se infecteze în următoarele luni”, a avertizat șeful RKI, Lothar Wieler.

Rată record în Saxonia

În Saxonia, unde rata de incidență este mai mult decât dublă față de media națională – 491,3, persoanele nevaccinate sunt supuse unor restricții suplimentare. Accesul în restaurante și la evenimentele de interior este permis doar persoanelor care sunt complet vaccinate sau care pot prezenta dovada vindecării de Covid-19. Sunt cele mai restrictive restricții impuse la nivel național împotriva persoanelor nevaccinate. Doar copiii și persoanele care nu pot primi vaccinuri din motive medicale vor fi scutite.

Sursa: Capital.fr

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook