Germania, prima țară din UE care folosește tratamentul administrat lui Trump. „Funcționează ca o vaccinare pasivă”

Germania, prima țară din UE care folosește tratamentul administrat lui Trump. „Funcționează ca o vaccinare pasivă”

Germania este prima tară din Uniunea Europeană care folosește tratamentul experimental pe bază de anticorpi administrat lui Donald Trump împotriva Covid-19, anunță ministrul Sănătății, Jens Spahn. „Guvernul a cumpărat 200.000 de doze cu 400 de milioane de euro”, spune el pentru ziarul Bild am Sonntag – 2000 de euro pe doză.

Cocktail-ul cu anticorpi „monoclonali” va fi utilizat în spitalele universitare începând de săptămâna viitoare, iar Germania devine „prima țară din UE” care îl folosește în lupta împotriva pandemiei.

Jens Spahn nu a citat numele producătorului care va furniza medicamentul, dar a confirmat că este același tratament pe care l-a primit și Donald Trump la începutul lunii octombrie.

Anticorpii sintetici „funcționează ca o vaccinare pasivă”, explică ministrul german. Administrarea lor în stadiile inițiale ale infectării poate ajuta pacienții cu risc crescut să evite o evoluție mai serioasă a bolii. Tratementul imită acțiunea sistemului imunitar după infectarea cu coronavirus, prin blocarea proteinei Spike, care îi permite virusului să se atașeze și să pătrundă în celulele umane.

Regeneron, Eli Lilly…

Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron – o combinație de doi anticorpi cunoscuți sub numele de REGN-COV2 – încă neautorizat de Agenția Americană pentru Medicamente (FDA), care și-a dat acceptul la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Fostul președinte american a lăudat tratamentul, spunând că l-a „vindecat”. Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat începând cu 9 noiembrie.

Decizia Germaniei vine pe fondul unor critici cu privire la ritmul lent al campaniei de vaccinare. Producătorii de vaccinuri Pfizer/BioNTech și AstraZeneca au anunțat livrări mai mici decât se așteptau pe termen scurt, din cauza dificultăților de producție.

Guvernul german intenționează să poată oferi vaccinul tuturor cetățenilor până la sfârșitul lunii august.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook