Germania pregătește un contract individual de achiziționare a vaccinului Sputnik V, dacă UE nu reușește un angajament comun

Germania pregătește un contract individual de achiziționare a vaccinului Sputnik V, dacă UE nu reușește un angajament comun

Cancelarul Angela Merkel a confirmat că ia în calcul încheierea unui contract de achiziționare a vaccinului Sputnik V la nivel național, dacă Uniunea Europeană nu reușește să realizeze un angajament comun. „În ce privește vaccinul rusesc, consider că ar trebui să folosim orice ser care este aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Aș prefera achiziționarea în numele UE. Dar dacă nu se va întâmpla și nu vedem semne care să indice această posibilitate, va trebui ca Germania să acționeze pe cont propriu”.

„Este o posibilitate și o vom realiza”, a spus Merkel.

EMA a început procedura de evaluare a vaccinului Sputnik V pe data de 4 martie. Este așteptată decizia legată de siguranța și eficacitatea produsului. Serul rusesc este în prezent folosit 50 de state din toată lumea.

Ea a menționat că ar vrea să fie vaccinată cu serul suedezo-britanic AstraZeneca, în ciuda informațiilor controversate legate de posibilele reacții adverse.

Cancelarul a confirmat că autoritățile germane vor lansa o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului la vară. „Cred că avem șansa de a ne ține promisiunea și de a vaccina toți cetățenii până la finalul verii”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook