Aventurile AstraZeneca în Franța| Inițial recomandat celor sub 65 de ani, apoi suspendat, acum este bun dacă ai peste 55 de ani

Aventurile AstraZeneca în Franța| Inițial recomandat celor sub 65 de ani, apoi suspendat, acum este bun dacă ai peste 55 de ani

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a dat vaccinului AstraZeneca autorizație de utilizare pentru persoanele peste 18 ani, dar autoritățile franceze l-au rezervat inițial pentru cei sub 65 de ani, din cauza lipsei de dovezi privind eficacitatea la persoanele în vârstă. Apoi a fost înlăturată limită de vârstă, având în vedere datele publicate de Scoția și Anglia.

Un nou episod al aventurilor vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca: acum va fi recomandat… doar celor peste 55 de ani și „în așteptarea unor date suplimentare”, Autoritatea Națională de Sănătate a Franței (HAS) recomandă utilizarea vaccinurilor ARNm persoanelor cu vârsta sub 55 de ani”.

Reacțiile adverse grave raportate în urma vaccinării cu AstraZeneca au făcut aproximativ 15 țări europene, inclusiv Franța, să suspende utilizarea serului până când vor fi făcute noi investigații. Joi, EMA a emis o nouă recomandare prin care afirma că vaccinul anti-Covid de la Oxford/AstraZeneca este „sigur și eficient”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook