Germania pregătește izolarea cetățenilor nevaccinați. „Nu poate fi altfel”

Germania pregătește izolarea cetățenilor nevaccinați. „Nu poate fi altfel”

Germania pregătește restricții pentru persoanele nevaccinate, pe fondul creșterii rapide a numărului de cazuri Covid. Cei care refuză vaccinarea ar putea fi limitați la întâlniri cu o singură persoană din afara gospodăriei lor și li se pot interzice călătoriile neesențiale, începând de vineri, în regiunea Saxonia.

Conform regulilor existente, măsurile vor intra în vigoare automat, dacă sunt ocupate mai mult de 1.300 de paturi ATI. Pragul a fost depășit luni, iar regulile vor intra în vigoare la sfârșitul săptămânii.

Saxonia și Bavaria se numără printre o serie de regiuni germane care solicită deja dovada vaccinării celor care vor să intre în restaurante, baruri, cluburi de noapte, cinematografe și centre de agrement.

Guvernul regional bavarez face presiuni pentru ca restricțiile să fie impuse la nivel național.

Proteste în Austria

Austria s-a confruntat cu proteste publice, după ce a devenit prima țară europeană care a impus izolarea persoanelor nevaccinate.

Sute de oameni s-au adunat luni pentru a protesta la Innsbruck, iar în weekend, la Viena, este planificată o demonstrație majoră.

„În cele din urmă, se reduce la asta: un fel de izolare pentru cei nevaccinati. Nu poate fi altfel”, spune Markus Söder, liderul regional bavarez.

„Unitățile de terapie intensivă sunt pline de oameni nevaccinați care s-ar fi putut proteja… Dacă ne-am fi vaccinat mai repede, cum au făcut cei din Spania și Portugalia, nu am fi avut această situație în spitale. Politicienii nu pot ajuta dacă oamenii nu se vaccinează.”

Cele trei partide care negociază pentru formarea unui guvern de coaliție urmează să propună noi restricții naționale parlamentului.

Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor și o figură cheie în discuții, a spus că unele dintre măsurile luate în considerare ar echivala cu un „blocaj destinat persoanelor nevaccinate”.

Doar 67% dintre germani și 65% dintre austrieci sunt complet vaccinați.

Metoda dă rezultate

În ciuda protestelor, există dovezi că restricțiile din Austria îi conving pe oameni să se vaccineze. Peste 128.000 de austrieci s-au prezentat săptămâna trecută pentru prima doza – cel mai mare număr din iulie.

„Scopul meu este foarte clar: să îi fac pe cei nevaccinati să se vaccineze, nu să îi închid pe cei nevaccinati”, afirmă Alexander Schallenberg, cancelarul austriac.

Atât Austria, cât și Germania au înregistrat o creștere bruscă a infectărilor în ultimele săptămâni. Germania a înregistrat marți 32.048 de cazuri noi și acum are o incidență pe 7 zile de 312 la 100.000 de locuitori.

Austria se luptă cu unul dintre cele mai grave focare din Europa, înregistrând marți 10.363 de cazuri noi.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook