Germania, mai afectată de Covid-19 decât în primăvară. Urmează „cea mai grea fază a pandemiei”, spune Merkel

Germania, mai afectată de Covid-19 decât în primăvară. Urmează „cea mai grea fază a pandemiei”, spune Merkel

Numărul total de decese cauzate de coronavirus în Germania a depășit pragul de 40.000 duminică, 10 ianuarie, anunță Institutul Robert Koch Health Watch Institute (RKI). Cancelarul Angela Merkel spune că săptămânile următoare vor reprezenta „cea mai grea fază a pandemiei”.

Germania a înregistrat 465 de decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, aducând totalul de la începutul pandemiei la 40.343, spune institutul. Peste 1,9 milioane de persoane au fost infectate până acum, cu aproape 17.000 de cazuri noi înregistrate de sâmbătă.

Cancelarul Angela Merkel avertizează că impactul deplin al contactului social sporit în perioadele de Crăciun și Anul Nou nu e încă prezentat în statistici. I-a avertizat pe germani că săptămânile următoare vor reprezenta „cea mai grea fază a pandemiei” de până acum, iar mulți medici și personal medical lucrează deja la capacitate maximă.

Școlile, barurile și restaurantele sunt închise

Germania, cea mai populată țară din Uniunea Europeană, cu aproximativ 83 de milioane de locuitori, se luptă pentru a controla pandemia. A fost lovită puternic de al doilea val al epidemiei, după ce a fost relativ scutită în prima fază. Autoritățile tocmai au prelungit și au consolidat izolarea parțială până pe 31 ianuarie și îndeamnă cetățenii să își reducă și mai mult contactele.

Peste 5.000 de pacienți cu Covid-19 sunt în prezent la terapie intensivă în și peste 80% dintre paturile din unitățile de terapie intensivă sunt ocupate.

Școlile, precum majoritatea magazinelor nealimentare, baruri, restaurante, facilități culturale, sportive și de agrement sunt închise până la sfârșitul lunii ianuarie.

O campanie de vaccinare „care va accelera”

La fel ca alte țări europene, Germania a început campania de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie. Mai mult de 500.000 de nemți au primit deja serul Pfizer/BioNTech.

O campanie de vaccinare care a avut nevoie de timp pentru a demara, dar „tempo-ul se va accelera”, potrivit cancelarului. „Este important că vom avea suficiente vaccinuri disponibile pentru toată lumea din Germania”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook