Germania| Câini dresaţi să detecteze COVID-19 cu o precizie de 94%

Germania|  Câini dresaţi să detecteze COVID-19 cu o precizie de 94%

O clinică veterinară germană a instruit câini snifferi pentru a detecta noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%.

Câinii sunt dresați să depisteze „mirosul de corona” care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat Esther Schalke, medic veterinar la școala germană de forțe armate pentru câinii de serviciu.

Filou, un ciobănesc belgian de 3 ani, și Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii care sunt antrenați la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

„Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau eșantioane de la pacienții cu COVID-pozitiv și putem spune că au o probabilitate de 94% în studiul nostru.”, a spus Holger Volk, șeful clinicii veterinare. „Deci, câinii pot adulmeca persoanele cu infecții și fără infecții, precum și pacienții asimptomatici și simptomatici cu COVID”, a mai adăugat el.

Stephan Weil, premierul Saxoniei Inferioare a declarat că a fost impresionat de studiu și a cerut teste de fezabilitate înainte ca câinii sniffer să fie folosiți în viața de zi cu zi, cum ar fi persoanele care participă la concerte.

În Finlanda, câinii instruiți pentru a detecta noul coronavirus au început să adulmece probe de pasageri pe aeroportul finlandez Helsinki-Vantaa în septembrie anul trecut, într-un proiect pilot alături de testele obișnuite de pe aeroport.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook