Germania| 80% dintre decesele Covid au, de fapt, alte cauze, susține directorul institutului independent de cercetare IGES

Germania| 80% dintre decesele Covid au, de fapt, alte cauze, susține directorul institutului independent de cercetare IGES

Statisticile oficiale legate de decesele Covid oferite de Robert-Koch-Institut (RKI), din Germania, sunt în mare parte distorsionate, potrivit calculelor realizate de prof. dr. Bertram Häussler, director al institutului independent de cercetare IGES din Berlin.

Într-un interviu oferit publicației germane Die Welt, el susține că aproximativ 80% dintre decesele raportate ca fiind legate de Covid au, de fapt, alte cauze.

„Am descoperit că, pentru 80% dintre decesele Covid raportate oficial de la începutul lunii iulie, infectarea survenise cu cel puțin cinci săptămâni înainte, ceea ce ne face să realizăm că nu coronavirusul a fost adevărata cauză a morții”, spune Häussler.

În prezent, RKI raportează un număr de opt decese Covid pe zi, o ușoară creștere față de acum 6-8 săptămâni, când media era de două decese provocate direct de Covid. Însă, la apogeul celui de-al doile val, erau înregistrate aproximativ 1.200 de victime zilnic.

Häussler nu înțelege motivul care determină panica generală: rata deceselor este relativ scăzută, mai mult, susține el, numărul este exagerat de autorități. „Au fost atribuite mai multe decese bolii Covid decât au existat în realitate”, afirmă profesorul.

Care ar fi explicația: Pe lângă cele 3,8 de milioane de persoane care au supraviețuit bolii, există aproximativ 100 care mor zilnic, din diverse cauze. Dar autoritățile de sănătate clasifică aceste decese ca fiind provocate de Covid, apoi sunt incluse în rapoartele oficiale ale RKI.

Spre exemplu, în Marea Britanie se respectă o altă regulă. Se aplică o normă de patru săptămâni. Orice persoană infectată care moare în respectiva perioadă, poate fi încadrată la categoria „decese Covid”. Nu și cele care depășesc intervalul.

„Toate cluburile sunt deschise acolo, nu mai există obligația de a purta mască. Deși sunt raportate 38.000 de noi infectări zilnic, sunt doar 100 de decese pe zi, iar numărul pacienților din secțiile ATI este redus. Aceste date se află și în posesia RKI, dar nu sunt publicate”, susține Bertram Häussler.

El afirmă și că majoritatea celor care sunt infectați și transmit virusul sunt migranți.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook