George Floyd: Unul dintre ofițeri a fost eliberat. A plătit 750.000 de $ cauțiune

George Floyd: Unul dintre ofițeri a fost eliberat. A plătit 750.000 de $ cauțiune

Unul dintre cei patru polițiști acuzați de uciderea lui George Floyd a plătit cauțiunea și a ieșit din închisoare.

Thomas Lane, de 37 de ani, a plătit 750.000 de dolari, contravaloarea cauțiunii fixate pentru eliberarea conditionată și a părăsit astfel închisoarea Hennepin miercuri, în jurul orei locale 16:00, conform CBS News.

Ceilalți ofițeri rămân în continuare închiși.

Lane este acuzat de complicitate la crimă de gradul II în cazul uciderii lui George Floyd, bărbatul de culoare care a murit sufocat, sub presiunea genunchiului ofițerului de poliției Derek Chauvin.

Earl Grey, avocatul lui Lane, a confirmat informația dar nu a dorit să ofere mai multe detalii. Săptămâna trecută, Grey a declarat că ofițerul pe care-l reprezintă este începător și că procurorii au un caz „slab” în privința clientului său.

Gray a spus că singurul lucru pe care Lane l-a făcut a fost să imobilizeze piciorul lui Floyd, ca să nu poată lovi. Avocatul spune că acesta a utilizat tehnici de resurscitare în ambulanță, pentru a-l ajuta pe Floyd.

„Dacă trei polițiști încearcă să imobilizeze un individ, dar unul dintre ei nu este de acord, acel polițist trebuie să-i ia la bătaie pe ceilalți doi și să-l lase pe respectivul să scape? Este absurd.”, a spus Grey.

CBS Minnesota a informat că Lane nu era începător în cadrul departamentului de poliție. El a fost angajat în funcția de cadet în februarie 2019, dar promovat la funcția de ofițer în decembrie 2019.

Următoarea audiere a lui Lane va fi pe 29 iunie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook