George Floyd: New Yorker aduce un omagiu victimelor violenței poliției, pe prima pagină

George Floyd: New Yorker aduce un omagiu victimelor violenței poliției, pe prima pagină

Săptămânalul american a făcut apel la artistul Kadir Nelson, care este axat pe cultura și istoria afro-americană, pentru a realiza prima pagină a ediției care va apărea lunea viitoare.

După ce a abordat tema coronavirusului care a marcat ultimele luni, săptămânalul New Yorker, cunoscut pentru coperțile sale ilustrate, a ales să preia subiectul violenței polițienești care a cuprins Statele Unite și întreaga lume de la moartea lui George Floyd.

Săptămânalul a apelat la Kadir Nelson, un pictor și ilustrator cunoscut în mod special pentru picturile sale prezentate în New Yorker sau copertile de album realizate pentru Michael Jackson și Drake.

Pe coperta care va fi publicată pe 22 iunie, îl vedem pe George Floyd, precum și chipurile altor douăzeci de victime ale violenței poliției.

Vizualul, intitulat „Say their names”, ilustrează, potrivit artistului, violența istorică împotriva oamenilor de culoare din Statele Unite. Pe site-ul NewYorker.com, identitățile victimelor sunt disponibile, însoțite de câteva cuvinte despre circumstanțele morții lor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook