Franța „regretă” decizia britanicilor de a impune carantină și anunță „reciprocitate”

Franța „regretă” decizia britanicilor de a impune carantină și anunță „reciprocitate”

Parisul anunță că regretă decizia britanicilor de a carantina timp de 14 zile turiștii care sosesc din Franța, din cauza creșterii contaminărilor în Hexagon și a anunțat ca reacție o „măsură de reciprocitate”.

Decizia autorităților britanice este o „decizie pe care o regretăm și care va duce la o măsură de reciprocitate, în speranța revenirii la normal cât mai curând posibil”, a avertizat secretarul francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, pe contul său de Twitter.

Ieri seară, Londra a anunțat restabilirea carantinei pentru călătorii din Franța și Olanda, având în vedere numărul de cazuri Covid-19 în aceste două țări.

Potrivit Direcției Generale de Sănătate (DGS), indicatorii de monitorizare pentru epidemia Covid-19 din Franța „continuă să se deterioreze” cu o serie de cazuri noi confirmate, care „cresc în mod regulat”.

Măsura de carantină impusă de britanici, care va intra în vigoare sâmbătă, ar putea provoca o revenire masivă a celor aproximativ 500.000 de turiști britanici aflați în prezent în vacanță în Franța.

Marea Britanie este cea mai îndoliata țară din Europa din cauza pandemiei, cu peste 41.000 de decese din cauza Covid-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook