Franța| Partidul Ecologist vrea înlocuirea cuvântului „femeie” cu „persoană capabilă să nască un copil”

Franța| Partidul Ecologist vrea înlocuirea cuvântului „femeie” cu „persoană capabilă să nască un copil”
Yannick Jadot, potențial candidat al EELV la prezidențiale, alături de colegii de partid

de Elisabeth Lévy, pentru Caseur

Perla a fost descoperită în programul partidului ecologiștilor din Franta – EELV. Partidul eco-nebunilor promite accesul egal la reproducerea asistată „tuturor persoanelor capabile să nască un copil”. Întrucât barbatul gravid nu a văzut încă lumina zilei, se presupune că perifraza se referă la femei.

Este programul întregului partid, inclusiv al posibilului candidat la președiniția Franței, Yannick Jadot. Ceea ce prevesteste faptul că, dacă câștigă alegerile primare din partid, așa cum cred analiștii, va trebui să accepte capriciile woke-iste ale colegilor săi care, ca întotdeauna, nu prea au legătură cu ecologia.

Remodelarea realului

Dispariția cuvântului „femeie” din dicționarul ecologistilor relevă de fapt un proiect cu adevărat totalitar, așa cum este descris de Orwell. Scopul „noii limbi” din romanul “1984” este să remodeleze realitatea. Este, într-un fel, proiectul „corectitudinii politice”: interzicem cuvântul « curvă » și vom face să dispară sexismul (dacă, într-adevăr, „curvă” este o insultă sexistă și nu doar o insultă). În acest caz, este vorba de reinventarea speciei umane prin dispariția diferenței între sexe.

Nu mai există nici bărbat, nici femeie, ci, așa cum spunea Muray, o „metis-izare terminală, infinită și exterminatoare” a speciei. „În acest fel, vechea fabulă a bisexualității universale se găsește depășită de un clișeu chiar superior, un stereotip chiar mai bine calibrat, acela al ne-diferențierii definitive, considerate ca fiind de preferat amestecului caracteristicilor sexuale.

Un stâlp al antropologiei care cade

Împărțirea umanității în două sexe este unul dintre pilonii realității, ai antropologiei și, prin urmare, ai istoriei umane. Este primul lucru pe care îl observi despre celălalt – este bărbat sau femeie?

O parte din feminism se alătură activismului transgender în decretarea faptului că diferența fundamentală nu există și cei care o văd sunt infractori.

Nu mai spunem femei, ci „persoane care au menstruație” sau, prin urmare, „care poate avea un copil”.

În spatele arestării ideologice a limbajului, realitatea sensibilă este scoasă în afara legii.

Desigur, acești ciudați nu sunt la putere, din fericire. Între timp, ar trebui să medităm la acest feminism care interzice utilizarea cuvântului femeie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook