Franța: Macron exclude izolarea de weekend, acum că vremea devine frumoasă

Franța: Macron exclude izolarea de weekend, acum că vremea devine frumoasă

Președintele, îngrijorat de exasperarea francezilor, se bazează pe o accelerare a vaccinării pentru a stopa izbucnirea contaminărilor.

În ciuda numărului ridicat de cazuri de coronavirus, care continuă să crească, Emmanuel Macron a decis: nu va exista, cu câteva excepții, o izolare de weekend, care să vină peste „stingerea” de la ora 18:00, impusă deja în Franța. Doar una sau două regiuni, unde există un consens cu aleșii locali, ar urma să fie afectate de această măsură.

Regiunea pariziană, pentru care un plan de izolare a fost pregătit și chiar a fost prezentat primarilor de către autoritățile prefecturale și de sănătate, nu va fi, așadar, afectată. Prim ministrul urmează să oficializeze anunțul într-o conferință de presă.

Accelerarea vaccinării

Pentru a stopa totuși răspândirea virusului, guvernul ar trebui să anunțe o accelerare puternică a vaccinării în rândul populației cu risc, în timp ce stocurile disponibile de vaccin AstraZeneca nu au fost consumate. Macron ar dori și ca testarea să se desfășoare mai intens.

„Nu vom închide francezii în case tocmai acum, când vremea este frumoasă și zilele devin mai lungi”, susține unul din miniștrii francezi. Teama că noile restricții nu vor fi respectate și că ele vor agrava „oboseala” francezilor au fost și ele luate în calcul când s-a luat această decizie. Emmanuel Macron merge mai departe pe strategia de a nu re-izola populația, strategie pe care a adoptat-o ​​la sfârșitul lunii ianuarie, în ciuda sfaturilor guvernului, care a pledat pentru întărirea măsurilor restrictive.

La sfârșitul Consiliului de Miniștri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a menționat chiar – o posibilă revenire la o viață „aproape normală” pe la „mijlocul lunii aprilie”. Și Macron le ceruse francezilor „încă 4-6 săptămâni” de răbdare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook