Franța interzice comercializarea „miraculosului” spray nazal anti-Covid-19

Franța interzice comercializarea „miraculosului” spray nazal anti-Covid-19

Agenția Medicamentului din Franța (ANSM) nu acordă aprobare de comercializare pentru spray-ul anti-Covid COV-Defense, dezvoltat de Pharma & Beauty-Centrepharma, pe motiv că nu a primit suficiente date din partea companiei. Producătorul susține că tratamentul administrat nazal elimină SARS-Cov-2 în proporție de 99%, la nivelul căilor respiratorii.

„Nu am primit date clinice valide care să ateste eficiența și siguranța spray-ului”, spune ANSM, care decide că produsul nu poate fi introdus în farmacii începând cu 1 martie, așa cum anunțase Pharma & Beauty. Compania pierde și dreptul de promovare al „miraculosului” tratament.

„Eficacitatea și siguranța unui produs trebuie dovedite, pentru a-l putea introduce pe piață”, subliniază agenția.

Spray-ul nazal dezvoltat de Pharma & Beauty-Centrepharma conține 40% apă ionizată și 60% apă purificată. Primise deja aprobare din partea Institultului de Boli Infecțioase din Marsilia.

Mai multe țări europene realizează studii care să determine dacă un astfel de produs poate fi eficient în combaterea coronavirusului, dar mulți specialiști afirmă că sunt doar speranțe false, de vreme ce nu a fost încă găsită o cale nici pentru a neutraliza virusul în eprubetă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook