Franța| Din 15 august vor fi permise adunările mai mari de 5.000 de persoane

Franța| Din 15 august vor fi permise adunările mai mari de 5.000 de persoane

Puțin mai multă flexibilitate în protocolul de sănătate pentru combaterea pandemiei Covid-19. Un decret publicat marți dimineață în Jurnalul Oficial francez permite adunările de peste 5.000 de persoane începând cu 15 august. Derogări pe care prefecții le pot acorda „în mod excepțional” după „analiza factorilor de risc”.

Astfel, decretul enumeră factorii de care trebuie să țină cont pentru a acorda sau nu aceste scutiri, așteptate de organizatorii evenimentelor sportive și culturale: „situația generală de sănătate și cea a zonelor în cauză”, „măsurile implementate de către organizator pentru a asigura respectarea prevederilor articolului 1 „(distanța fizică de 1 metru între două persoane)”, dispozițiile luate în mod specific de organizator pentru a preveni riscul de răspândire a virusului “.

Dacă scutirea poate fi extinsă de la un meci la altul în cadrul unui campionat, prefectul poate decide în orice moment să pună capăt acesteia dacă nu mai sunt îndeplinite condițiile sanitare sau organizatorice.

Prin urmare, acest decret va intra în vigoare cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1, în weekendul 22-23 august și cu cincisprezece zile înainte de cel al Top 14. Cluburile ar trebui, prin urmare, să poată depăși aceasta cifra de 5000 de spectatori, dar fără a putea, în mod evident, să ocupe toate locurile, având în vedere constrângerile distanțării fizice. Unele echipe, ca Lorient (Ligue 1) sau Brive (Top 14), au suspendat abonamentele pentru a nu depăși această limita.

O întâlnire la minister săptămâna aceasta

Într-un interviu acordat parizienilor, luni 20 iulie, ministrul Sportului, Roxana Mărăcineanu, a pledat pentru o evoluție a limitelor de spectatori pe stadioane, și a îndemnat să nu mai fie bazate „pe noțiunea de gabarit, ci doar pe distanțarea fizică”.

Într-o declarație, Ministerul Sporturilor anunță că va organiza o întâlnire săptămâna aceasta cu reprezentanți ai federațiilor sportive și ai ligilor profesioniste. Scopul va fi „să facă propuneri concrete și practice către prefecți” pentru a obține aceste scutiri.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook