Franța| Certificatul verde va fi condiționat de a treia doză, pentru persoanele peste 65 de ani, anunță Emmanuel Macron

Franța| Certificatul verde va fi condiționat de a treia doză, pentru persoanele peste 65 de ani, anunță Emmanuel Macron

Începând cu 15 decembrie, certificatul verde nu va mai fi valabil în cazul persoanelor peste 65 de ani și a celor vulnerabile care nu au făcut și a treia doză a vaccinului anti-Covid, anunță președintele francez Emmanuel Macron. „Dacă au trecut mai mult de șase luni de la a doua doză, vă rog să vă programați pentru doza suplimentară. Din 15 decembrie, trebuie să faceți dovada că ați primit o doză suplimentară, pentru a prelungi valabilitatea pașaportului de sănătate”, spune el.

Instrument necesar împotriva revenirii epidemiei

„În contextul în care ne confruntăm cu o revenire a epidemiei”, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili, Macron consideră că „soluția este administrarea unei doze suplimentare”. El atrage atenția asupra faptului că noua etapă a campaniei de vaccinare, care a debutat la începutul lui septembrie, este menită să-i protejeze „pe cei peste 65 de ani” și „pe cei vulnerabili”.

Epidemia nu s-a terminat

Președintele francez atrage atenția asupra faptului că „epidemia nu s-a terminat” și că „vom trăi cu noi variante până când populația lumii va fi imunizată”. Franța este implicată în donarea vaccinurilor anti-Covid către „țările sărace, din colidaritate”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook